איחוד הלוואות ללא נכס
אודות איחוד הלוואות ללא נכס
הציבור הישראלי בהחלט נוטה לנצל את יתרונותיהן של הלוואות, המקנות את הסכום הנחוץ היום כיום כנגד החזרים עתידיים. עם זאת, דווקא היתרון של ההלוואה הוא גם הפיתוי שלה, וכפי שרבים למדו על בשרם הדבר עלול להוביל לתסבוכת פיננסית, לטלפונים והתכתבויות לא נעימות מול הבנק או גורמים חוץ בנקאיים, להליכי הוצאה לפועל, ועוד.
לא מעט ישראלים מכירים את המצב הזה, של מספר הלוואות שניטלו למטרות שונות, כל אחת מהן בעלת ריביות ופריסת החזרים משלה, שקשה לשלוט בהן. פתרון אפשרי למצב הזה הינו איחוד הלוואות שבדרך כלל מבוצע כנגד נכס (דירה, בית) שבבעלות הלווה, המשמש בתור בטוחה שמאפשרת 'לכנס' את כל ההלוואות הישנות לתוך הלוואה אחת חדשה בתנאים טובים יותר. עם זאת, קיימת גם אפשרות לבצע איחוד הלוואות ללא נכס משלכם, ועל כך ידובר בשורות הבאות.
אז מה זה איחוד הלוואות ללא נכס?
כאמור, מה שמאפשר ליהנות מהאופציה של איחוד הלוואות הינו הנכס שבבעלות הלווה, אבל לא כולם יכולים להעמיד נכס כזה כבטוחה. מה עושים? האפשרות הראשונה הינה להעמיד נכס של בן משפחה כבטוחה, לרוב הדירה של ההורים (או דירה להשקעה שלהם), וניתן גם לעשות זאת עם נכס של אח, סב וכדומה. מבחינת הגורם המלווה, אין זה משנה אם הנכס שייך לכם או למישהו אחר מהמשפחה, ועם זאת ההליך יכלול כמובן את האישורים והמסמכים הנדרשים גם מצידו של בעל הנכס.
אפשרות נוספת של איחוד הלוואות ללא נכס היא בלי כל נכס שמעורב בהליך כבטוחה. חשוב לציין כי מדובר בהליך מעט יותר מורכב, מאחר שיהיה צורך לעשות יותר בדיקות כלכליות. בנוסף, סביר להניח שבמקרה כזה הריבית והתנאים הנוספים שתוכלו לקבל על ההלוואה הגדולה החדשה יהיו פחות טובים מאשר בהלוואה עם נכס, מאחר שהסיכון שנוטל הגורם המלווה גדול יותר. עם זאת, התנאים משתנים ממקרה למקרה.
האם כדאי לבצע איחוד הלוואות ללא נכס
במקרים רבים מדובר בהליך מומלץ, אך לא תמיד. כדאי לבצעו כאשר קיימות מספר הלוואות בתנאים משתנים, שקשה לשלוט עליהן ונותרה תקופה לא קצרה להשבתן. במקרה כזה, איחוד ההלוואות מאפשר פריסה של התשלומים לתקופה יותר ממושכת, שמשמעותה למעשה החזרים חודשיים יותר נמוכים. בנוסף, במקום להתמודד עם כמה וכמה הלוואות שקשה לעקוב אחריהן, על כל המשתמע מכך מבחינת הבלגן הפיננסי, קנסות על איחורים ולחצים מגורמים שונים, אתם מתמודדים רק עם הלוואה אחת בתנאים ידועים וברורים. לצד היכולת להתנהל בצורה נכונה ומושכלת יותר מבחינה פיננסית, גם הריביות עשויות להיות יותר נמוכות יחסית לאלו של ההלוואות הקודמות, כך שבשורה התחתונה ניתן להגיע לחיסכון כספי, ואפילו משמעותי.
עם זאת, ראוי לזכור כי איחוד הלוואה הוא הליך חד פעמי, כלומר לא ניתן לבצעו פעמיים. על כן, יש לשקול היטב האם זהו הזמן הנכון לבצעו, או שעדיף לשמור את האופציה למועד עתידי אחר. לדוגמא, אם בבדיקת ההלוואות שלכם עולה שתוך זמן לא ארוך תפרעו את כולן, או תישארו עם הלוואה או שתיים בודדות, הרי שאיחוד הלוואות מאבד חלק גדול מיתרונותיו.
לפרטים נוספים בנושא ולקבלת ליווי מקצועי, הנכם מוזמנים לפנות אל דונם נדל"ן ופיננסים בטלפון 04-6055755, במייל office@dunamreal.com או דרך האתר.